2024. május 2. - Zsigmond

Drakula leszármazottja Jancsó Miklós?

Jancsó Miklós 2006-ban készített utoljára nagyjátékfilmet, 88 évesen ismét rendezésre készül. Drakula alakját kívánja filmvászonra vinni. Jancsó 1982-ben már színpadra állított egy művet, a vérszívó grófról.
2009. október 16. péntek 11:19 - HírExtra
Jancsó több ízben is kijelentette már, hogy egyenesági leszármazottja a havasalföldi fejedelemnek, Vlad Tepesnek, akit Bram Stoker regénye után főleg Drakulaként ismer a világ.

Az ezredfordulón a Magyar Narancsban eképpen nyilatkozott: „Erdélyiek vagyunk, az apám magyar volt, az anyámék románok, egy középkori román család, amely egyenesen Vlad Tepestől származtatta magát, de volt benne ezerfajta népség, szászok, svábok, örmények, zsidó szeretőkkel, rengeteg furcsa szerzet.”

Az idős mester saját maga írta korábban: „A legendák szerint valami kapcsolatuk is fűződik Vlad Tepeshez, akit a múlt század óta Drakulának neveznek.”

A Bors érdeklődésére Jancsó Miklós stábjának egyik tagja elárulta, hogy a rendezőóriás valóban filmet forgat, illetve hogy az előkészületi munkák már javában tartanak. A Héten helyszíni szemlét is tartottak, igaz, ezen a rendező nem volt személyesen jelen.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását