2024. május 7. - Gizella

Bajnai:a tehetséggondozásban van a jövő

Bajnai Gordon szerint ha Magyarország a jövőben, a válság után is érvényesülni akar, akkor a tehetséggondozásba kell befektetnie. Erről a miniszterelnök a Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program indító sajtótájékoztatóján beszélt kedden Budapesten.
2009. október 20. kedd 19:38 - HírExtra
A kormányfő úgy fogalmazott: ebben a helyzetben, amikor még az oktatásban takarékoskodni kell, a tehetséggondozásra, az ország jövőjének a megalapozására kell, hogy legyen pénze a kormánynak.

Véleménye szerint az uniós forrásra támaszkodó keretösszeget úgy kell elkölteni, hogy az százszorosan, ezerszeresen megtérüljön az országnak.

Mint mondta, nem véletlen, hogy ha bárhol a világban azt kérdezik a magyaroktól, mire büszkék, akkor azt mondják: "a magyar zsenikre, a zseniális magyarokra". De kikre leszünk büszkék 30 év múlva, és megteszünk-e mindent azért, hogy legyenek ilyen teljesítményű emberek, akik itthon érvényesülnek? - tette fel a kérdést.

Bajnai Gordon kiemelte: a Magyar Géniusz Program arról szól, hogy az, amire olyan büszkék vagyunk, arra a jövőben is legyen okunk büszkének lenni, és teremtsük meg annak az alapjait, hogy Magyarország hosszú távon is sikeres lehessen.

Hiller István oktatási miniszter a rendezvényen azt mondta: ostobaság négy évekre osztani a tehetséggondozást. "Nincsen narancssárga tehetség, meg piros, egyszerűen tehetség van" - fogalmazott.

A projektgazda Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége tájékoztatása szerint a Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program segítségével először nyílik lehetőség a segítők országos képzésére; több száz tanárt, óvónőt és szülőt készítenek fel, ezzel húszezer tehetséges diákot érnek el.

A projekt kiemelt céljai közé tartozik a tehetségsegítés regionális központjai, a Tehetségpontok számának növelése.

A szervezet közlése szerint a kétéves program 700 millió forintos támogatást kapott a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását