2024. április 29. - Péter

A Vöröskereszt segít az áramdíj-hátralékosoknak

Eddig mintegy 15 millió forintot osztott ki a Magyar Vöröskereszt a Démász Zrt. területén olyan rászoruló fogyasztóknak, akik elmaradtak a villamos energia díjának fizetésével - közölte a szervezet Bács-Kiskun és Pest megyei igazgatója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
2009. november 2. hétfő 13:30 - HírExtra
Horváth László, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun megyei igazgatója elmondta, hogy a szeptemberben, "Együtt egy biztonságosabb jövőért" címmel indult programra 423 pályázat érkezett, ezek közül 201-et támogattak 9,7 millió forint értékben. Egy település kivételével az összes helyről érkezett kérelem - jegyezte meg.

Török László, Pest megyei igazgató azt közölte: a 229 beérkezett kérelemből 65-öt tudtak támogatni, 5,1 millió forint értékben.

A megyei igazgatók tájékoztatása szerint a legtöbb kérelem városokból érkezett, a kérelmezők között sok a nagycsaládos és a kisnyugdíjas. A legtöbb nyertes pályázó család esetében - mint mondták - az egy főre eső jövedelem nem éri el a 30 ezer forintot.
Polacsek Györgyi, a Magyar Vöröskereszt országos szakmai vezetője közölte: a program célja a villany kikapcsolásának megelőzése, illetve az áramszolgáltatásba való visszakapcsolás. A 2010 augusztusáig futó program keretében 149 millió forintot osztanak szét Bács-Kiskun megyében és Pest megye déli részén - mondta.

Az igényelhető támogatás maximum összege 150 ezer forint, ez magában foglalhatja a visszakapcsolással járó költségeket is. Pályázni a jövő év augusztus 31-ig lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását