2024. április 28. - Valéria

Clinton szerint nem változott Obama politikája

Az amerikai külügyminiszter szerint nem változott meg az Obama-kormányzatnak a megszállt palesztin területek zsidó betelepítéséről kialakított elítélő politikája.
2009. november 2. hétfő 20:17 - HírExtra
Hillary Clinton ezt Marokkóban hangsúlyozta hétfőn, az arab államok aggodalmaira válaszolva. "Az egymást követő, mind demokrata, mind republikánus párti amerikai kormányok ellenezték Izrael telepítési politikáját. Ez tény, és az Obama-kormányzat álláspontja a telepekről világos, egyértelmű, és nem változott. Amint az elnök sokszor kimondta, az Egyesült Államok nem fogadja el törvényesnek az izraeli telepítések folytatását" - jelentette ki a külügyminiszter Marrákesben.

"A telepítések ideiglenes befagyasztásáról szóló izraeli ajánlat távol esik attól, mint amit mi szeretnénk. Ha azonban megvalósítják, akkor ez a kolonizáció példátlan korlátozása lesz, és jelentős hatással jár" - tette hozzá Clinton, aki a hét végén Jeruzsálemben elutasította azt a palesztin előfeltételt, hogy csak a zsidó telepítések teljes leállítása esetén vennék fel újra a béketárgyalásokat Izraellel.

Ez az állásfoglalása csalódottságot váltott ki a palesztinokban és az arab államokban. A palesztin kormány egyenesen a béketárgyalások újrakezdésének aláásásával vádolták meg az amerikai külügyminisztert.

Az Arab Liga főtitkára - szintén Marokkóban - hétfőn nagyon pesszimistán nyilatkozott a palesztin-izraeli béketárgyalások újraindításának esélyeiről. "Mindenhol kudarc érződik" - mondta egy interjúban Amr Musza. "Az izraeliek nem akarnak palesztin államot, csak ha az nem áll másból, mint a zászló, az útlevél és egy bélyeg... Az életképes államot ellenzik" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását