2024. április 28. - Valéria

Obama Amerika biztonságán dolgozik Afganisztánban

Barack Obama amerikai elnök talán csak november végén dönt az afganisztáni csapaterősítésről, de mindenképpen olyan stratégiára törekszik, amely Amerika biztonságát szolgálja - mondta Valerie Jarrett elnöki tanácsadó vasárnap az ABC televízióban.
2009. november 2. hétfő 06:37 - HírExtra
Jarrett közölte, kizárólag Obamán múlik, mikor hozza meg a döntést a csapatok létszámáról. Az elnök akkor dönt, amikor biztos abban, hogy minden szükséges információ rendelkezésére áll - tette hozzá.

A The Washington Post úgy tudja, Obama legalább 10-15 ezer fős erősítést fog küldeni az ázsiai országba, hogy felgyorsítsák az afgán katonaság és rendőrség állományának képzését.

A marokkói látogatáson tartózkodó Hillary Clinton külügyminiszter amerikai újságíróknak e-mailezett nyilatkozatában közölte: az Obama-kormány együtt fog működni Karzai elnökkel, ha ő marad hatalmon, ami jelenleg valószínűnek látszik. Hozzátette, az afgán hatóságok feladata, hogy a választási folyamatot az alkotmánynak megfelelően lezárják. Clinton szorgalmazta, hogy Andullah folytassa tevékenységét az afganisztáni béke érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását