2024. április 28. - Valéria

"Zöldebb fesztivál" lett a SZIN

A világ legzöldebb fesztiváljai közé választották a Szegedi Ifjúsági Napokat (SZIN): elsőként a hazai fesztiválok közül a rendezvény kapta meg a világ fesztiváljainak környezettudatos törekvéseit értékelő Greener Festival szervezet díját.
2009. november 2. hétfő 15:38 - HírExtra
Dömény Ágnesnek, a fesztivál sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint az idei díjazottak között van még - mások mellett - az angliai Glastonbury Festival, a skót T in the Park és az ausztráliai WOMADelaide.

A Greener Festival olyan nem haszonelvű szervezet, amelynek célja, hogy segítse világszerte a zenei és egyéb művészeti események zöld törekvéseit. Az évente odaítélt díja egy ötvenhat tételből álló kérdőíven és huszonhat pontból álló cselekvési terven, illetve független vizsgálaton alapul. A pályázónak rendelkeznie kell - egyebek mellett - környezetvédelmi politikával, számot kell adnia, hogy mennyire támogatja a zöld kezdeményezéseket, és milyen erőfeszítéseket tesz például a környezettudatos közlekedési kultúra népszerűsítése vagy az újra felhasználás és újra hasznosítás területén.

Az idei Szegedi Ifjúsági Napokat értékelő szakértői vélemény elismerően nyilatkozott a SZIN-en bevezetett visszaváltható, azaz re:pohár rendszerről, illetve azokról a törekvésekről, amelyekkel a megújuló energiaforrásokat igyekeztek kiaknázni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását