2024. május 2. - Zsigmond

Putyinhoz készül Orbán Viktor

Orbán Viktor lesz a vendége az Egységes Oroszország párt szombati szentpétervári kongresszusának, és a Fidesz elnöke találkozik az orosz párt elnökével, Vlagyimir Putyin kormányfővel - értesült a Magyar Nemzet.
2009. november 20. péntek 08:12 - HírExtra
A lap pénteki számában azt írja, hogy a látogatás tényét a Fidesz sajtóosztályán nem erősítették meg. Az informátorok viszont azt mondták a Magyar Nemzet újságírójának, hogy a találkozó az orosz kormányfő dácsájában lesz.

A Magyar Nemzet szerint a meghívás ténye "egyértelműen arról árulkodik, hogy Moszkva pragmatikusan előre tekint, s nem számol az MSZP jó szereplésével". Az újság így folytatja: "erről árulkodott már, hogy nemrégiben az orosz fél lemondta a kormányközi vegyes bizottság soros budapesti ülését. Oroszország a választások után is szeretné megőrizni a jó viszonyt Budapesttel, derül ki Alekszandr Tolkacs nagykövet lapunknak adott interjújából is".

A nagykövet az interjúban azt mondta: "a szélsőséges fasiszta erők kivételével kész vagyok találkozni minden magyar párt vezetőjével... Nekem nincsenek politikai előítéleteim."

A Mol-lal kapcsolatos kérdésre Tolkacs válasza: "...ha a magyar állam olyan gazdag, vásárolja vissza a privatizált részét, s minden meg van oldva... Nem értem, miért démonizálják az orosz tőkét. Magyarországnak e tekintetben semmiféle negatív tapasztalata nincs. Mi akkor a probléma? ... Nézzük akkor a Malévot! Tisztán üzleti kérdésről van szól. A légitársaságok válságban vannak, s összeolvadnak. Mi köze ennek a kétoldalú kapcsolatokhoz?"

A magyar külpolitikáról azt mondta a Magyar Nemzetnek az orosz nagykövet: "én úgy gondolom, hogy Magyarországnak nem lengyel, román vagy szerb, hanem magyar külpolitikára van szüksége. Megvannak a saját nemzeti érdekei, a szövetségi kötelezettségei, s ezektől vezérelve kell kialakítania a politikáját."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását