2024. április 29. - Péter

Kártérítési keresetet nyújt be több szervezet Molnár Oszkár ellen

Elsősorban erkölcsi kártérítést, bocsánatkérést követel több szervezet Molnár Oszkártól (Fidesz), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármesterétől; a kártérítésre vonatkozó igényüket kedden nyújtják be a megyei bírósághoz.
2010. január 25. hétfő 22:59 - HírExtra
A Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány (MAD), a Bhim Rao Egyesület, a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, Edelény Cigány Kisebbségi Önkormányzata, valamint 200 megrágalmazott, sérelmet szenvedett anya kedden nyújtja be kártérítési keresetét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bírósághoz Molnár Oszkár edelényi polgármester - aki fideszes parlamenti képviselő is - rágalmazásai miatt - tájékoztatták a szervezetek közleményben hétfőn az MTI-t.
Közlésük szerint nem engedik meg, hogy asszonyokat származásuk miatt rágalmazás érje, ezért fordulnak bírósághoz.

A tájékoztatás szerint egy szendrőládi anya 2009. szeptember 9-én, nagy nyilvánosság előtt jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett, rágalmazás vétsége miatt ügyészségi feljelentést tett, 357 megrágalmazott anya szeptember 17-én nyújtotta be panaszát az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, amely szerint a polgármester a roma kisebbséghez tartozó nőkkel, a várandós asszonyokkal, anyákkal szemben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, és megvalósította a zaklatás tényállását.

Az ügyészségi eljárást a Kazincbarcikai Városi Bíróság szeptember 29-én felfüggesztette Molnár Oszkár mentelmi jogára hivatkozva, egyben kérte az Országgyűlés mentelmi bizottságától az eljárás lefolytatásának lehetőségét. A MAD és a Bhim Rao Egyesület pedig 2009. október 14-én alakított pertársaságot Lakon és Szendrőládon közel kétszáz roma anya részvételével, ám a parlament "nem adta ki" a képviselőt.

Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat.

A polgármester név szerint említette Szenrőlád és Lak települést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását