2024. május 6. - Ivett, Frida

Soltész (KDNP): pazarló a pénzfelhasználás a szociális területen

A kereszténydemokrata Soltész Miklós szerint aggályos a költségvetési pénzek felhasználása a szociális területen is, a pazarlás a BKV-hoz és a MÁV-hoz hasonló méreteket ölt.
2010. február 11. csütörtök 11:27 - HírExtra
Soltész Miklós, a KDNP parlamenti frakcióvezető-helyettese és a Fidesz népjóléti kabinetjének vezetője nyíregyházi sajtótájékoztatóján csütörtökön
adatokkal támasztotta alá közlését. Eszerint 2005 és 2008 között 539 ezerről 337 ezerre csökkent a közgyógyászati ellátási rendszerben támogatást kapók száma, ezzel szemben viszont a támogatási összeg 52 milliárdról 59 milliárd forintra nőtt.

Szerinte a pazarlást jelzi az is, hogy a rendszer működtetési, igazgatási költsége a 200 ezres létszámcsökkenés ellenére tízszeresére, 240 millió forintról 2,4 milliárd forintra emelkedett.

Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy a rendelkezésre álló összeg szigorú, hatékony felhasználásával lehetne, sőt kellene enyhíteni "a válságos állapotban lévő" szociális helyzeten.

Hozzáfűzte: ha a Fidesz-KDNP pártszövetség az áprilisi választás után kormányt alakíthat, megszünteti azt a gyakorlatot, hogy a közpénzek "magánzsebekbe, pártkasszákba kerüljenek", és gondoskodik arról, hogy arra költsék az adófizetők pénzét, ami annak a rendeltetése.

A kereszténydemokrata politikus kitért a Fidesz-KDNP választási programjában szereplő egymillió munkahely tíz év alatti létrehozására, s kiemelte: a magyar vállalkozások erősítésével, a magyar áruk versenyképességének megteremtésével akarják a gazdasági növekedést beindítani és tartóssá tenni.

Simon Miklós, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Nyírbogát polgármestere, aki a pártszövetség támogatásával ismét egyéni jelölt lesz az idei választáson a nyírbátori szavazókörzetben, a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei falvakban "igen nagy a baj, egyre többen fordulnak segélyért, valamilyen munkáért a települési önkormányzatokhoz".

A térségben soha nem volt ennyi munkanélküli, mint most, 65 ezret meghaladja az állásra várók száma - mondta, megjegyezve: az MSZP-kormány ezzel szemben több, mint 100 ezer forinttal csökkentette az önkormányzati szociális otthonoknak járó normatív támogatást, több milliárd forintot vont ki az ellátásból, ami szerinte "tűrhetetlen".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását