2024. április 27. - Zita

Előzetesben a társait zsaroló diák

Nem jogerős végzésével előzetes letartóztatásba helyezte szerdán a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a 17 éves diákot, aki védelmi pénzt szedett be társaitól a baktalórántházi szakközépiskola kollégiumában - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője az MTI-vel.
2010. február 17. szerda 19:20 - HírExtra
A zsarolás bűntettével gyanúsított L. Richárd 2010. február 1. és február 15. közötti időben az iskola kollégiumában több diákot keresett meg és fenyegetett meg azzal, amennyiben nem fizetnek neki havonta 1.000 forint védelmi pénzt, illetve félévre 2.000 forintot, úgy megveri, vagy a barátaival megvereti őket - ismertette a bíróság indoklását Nyakó Zsuzsanna.

A fenyegetés hatására több tanuló fizetett a fiatalkorú zsarolónak 1.000 és 3.000 forint közötti összeget, aki az eddigi adatok szerint védelmi pénz címén összesen 13 ezer forintot szedett be társaitól. Az előzetes letartóztatás indokolt, mivel tartani lehet attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított megszökne, vagy elrejtőzne - tette hozzá az elnökhelyettes.

Nyakó Zsuzsanna egyben utalt arra, hogy a fiatalkorúval szemben jelenleg több ügyben is büntetőeljárás van folyamatban, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A határozat ellen a gyanúsított, védője és a törvényes képviselő jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását