2024. május 3. - Tímea, Irma

Példátlan szabadidőssport összefogás alakult

Együttműködési megállapodást írt alá szombaton a versenysportszövetségeket tömörítő Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) és a szabadidősportért, a diáksportért, valamint a fogyatékkal élők sporttevékenységéért felelős Nemzeti Szabadidősport Szövetség (NSZSZ) azon a konferencián, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség rendezett Tatán.
2010. február 28. vasárnap 09:01 - HírExtra
A szerződést a két szervezet elnöke, az NSZSZ részéről Monspart Sarolta, az NSSZ képviseletében pedig Gémesi György látta el a kézjegyével.

Az NSSZ sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Monspart Sarolta a megállapodást régen várt és nem is remélt lehetőségnek nevezte, továbbá örömét fejezte ki, hogy az NSSZ részéről együttműködési hajlandóságot tapasztalt.

A szabadidősport feladatait és lehetőségeit taglaló konferenciát követően a sportvezetők kerekasztal-beszélgetésen vettek részt, amelyen Gémesi György hangsúlyozta: a szombaton kötött megállapodás egy újabb fontos mérföldkő, mivel - mint megjegyezte - a jövőben a magyar sport csak egységesen tudja érvényesíteni az érdekeit, ehhez pedig a versenysporton kívül szükség van szabadidősportra is.

Az NSSZ korábban a Magyar Egyetemi-Fősikolai Sportszövetséggel, a Magyar Diáksport Szövetséggel, valamint a Sportegyesületek Országos Szövetségével hosszabbította meg partneri szerződését, illetve a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karával (TF) kötött együttműködési megállapodást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását