2024. április 27. - Zita

A Kulcsár-ügy rendőrségi informátora volt a reggel meggyilkolt férfi

A rendőrség egyik informátora volt a Kulcsár-ügyben az a szír férfi, akit szerda reggel öltek meg Budapest XVI. kerületében, a Rózsa utcában egy piros lámpánál - tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.
2010. március 17. szerda 19:12 - HírExtra
Információik szerint a férfi a Doki becenévre hallgatott és a brókerbotrány egyik szír gyanúsítottjának felkutatásában segítette a rendőröket. A nyomozás akkori vezetője, Molnár Csaba ellen az ő ajándékai miatt emeltek vádat, majd később felmentették.
Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján korábban nem erősítette meg ezt az értesülést.

Elmondta ugyanakkor, hogy a férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, a kettős állampolgár ellen korábban már elkövettek hasonló támadást. 1997-ben, a X. kerületi Gyakorló utcában követtek el hasonló jellegű fegyveres támadást, de akkor nem sérült meg. Ezen kívül egy 2006-ban történt önbíráskodási ügyben is érintett volt.

A kettős állampolgárságú szír férfi húsz éve él Magyarországon, állatorvosi diplomát szerzett, de egyéb vállalkozásokból, feltehetően pénzváltásból tartotta fenn magát.
A rendőrség feltételezései szerint üzleti vita állhat a háttérben. Mint Tafferner Éva fogalmazott, "nem egy leszámoló típusú ügy" állhat a háttérben, de ezt a lehetőséget is vizsgálják a nyomozók.

Az 52 éves férfit szerda reggel több lövéssel ölték meg saját autójában Rákosszentmihályon. Az ismeretlen támadó reggel 7:08 perckor lépett oda a piros lámpánál várakozó autóshoz, majd több lövést adott le a gépkocsira - mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Hozzátette: az ismeretlen támadó a lövések leadása után egy táskát vett ki az autóból, majd gyalogosan elmenekült.

Pénzváltók sérelmére, csak az elmúlt évben, 134 bűncselekmény történt a fővárosban - mondta a BRFK szóvivője, megjegyezve, ezek között rablások, betörések, illetve az egyszerű lopások is szerepelnek. Megemlítette, hogy a tavaly novemberben, a VIII. kerületi Baross utcába megölt 40 éves pénzváltó feltételezett gyilkosait a Vas megyei rendőrök fogták el, a gyanú szerint a bűnbanda kaszinókat rabolt ki, és más bűncselekményeket is elkövetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását