2024. április 28. - Valéria

Bajnai: sikerült visszafordulni a szakadék széléről

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint egy éve hatalmon lévő kormányának sikerült teljesíteni vállalásait, köztük a legfontosabbat, hogy visszafordítsa az országot a szakadék széléről.
2010. március 29. hétfő 17:32 - HírExtra
A kormányfő hétfőn, a társasházak budapesti egyeztető fórumán tartott nyitóbeszédében - a feladatok hasonlóságát érzékeltetve - úgy fogalmazott, hogy bizonyos értelemben az ország közös képviselőjének tekinti magát, akit a jó szándék, az ügyszeretet és a kötelességtudat vitt ebbe a feladatkörbe.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy a kormány az ország gyors stabilizálása mellett egy hosszú távú fejlődés elindítását is célul tűzte ki, amit a nyugdíjrendszer fenntarthatóvá tétele, a munkára ösztönző szociális rendszer kiépítése, illetve a munkát terhelő adók csökkentése tesz lehetővé.

A miniszterelnök - független elemzőkre hivatkozva - azt mondta, hogy jövőre 3-4 százalékos gazdasági növekedés várható Magyarországon. A forint erősödésével, a költségvetési hiány visszafogásával, illetve a jegybanki alapkamat rekord alacsony szintre csökkentésével ismét visszatért a bizalom Magyarország iránt. Ehhez azonban az is kellett, hogy a magyarok bölcsen megértették, mit kell csinálni egy válsághelyzetben, példát mutatva ezzel más országoknak is - fejtette ki Bajnai Gordon.

Kiemelte: a kormány úgy hajtotta végre a szükségszerű válságkezelést, hogy a társadalom számára ne legyen elviselhetetlen a fájdalom. Ennek érdekében indították a krízisalapot, amelyből eddig 114 ezer család kapott támogatást, ezért született meg a hitelintézetek egyoldalú főlényének véget vető banki kódex, és a kabinet ezért kezdeményez jogszabályt a közüzemi számlák "fogyasztóbaráttá" tételéről - húzta alá a kormányfő.

Bajnai Gordon szerint mintegy kétmillió embernek jelent könnyebbséget, hogy az idén 40-45 ezer forinttal csökkent a távfűtés ára a távhő áfájának 15 százalékra csökkentése, illetve az árrendszer átalakítása miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását