2024. április 29. - Péter

Jobbik: egyetlen jelöltünk sem lép vissza

Nem lépnek vissza a Jobbik képviselőjelöltjei más párt jelöltjének javára az országgyűlési választások második fordulójában - nyilatkozta Dúró Dóra, a párt szóvivője hétfőn az MTI-nek.
2010. április 12. hétfő 13:35 - HírExtra
A szóvivő szerint a második fordulóban azokra az egyéni körzetekre koncentrál majd a párt, ahol van esélyük a győzelemre. Példaként említette Borsod megyét.

Tájékoztatása szerint a párt prominensei hétfőn egésznapos elnökségi ülésen tárgyalják meg, hogy miként folytassák a kampányt, és értékelik az első forduló eredményeit is.

A gyenge fővárosi eredményt a párt sajnálattal vette tudomásul, de azért nem nézünk szúrós szemmel a budapestiekre - fogalmazott a szóvivő, hozzáfűzve, hogy vidéken azért - saját számításaik szerint - sikerült megelőzniük az MSZP-t.

Dúró Dóra elmondta azt is: botrányosnak tartják, hogy meg kellett hosszabbítani a kampánycsendet, mert olyan hosszú sorok alakultak ki néhány szavazókörben, hogy nem mindenki tudott voksolni határidőig. A szóvivő szerint vizsgálni kell az Országos Választási Bizottság működését és meg kell keresni a felelősöket. Itt akár egy egyszerű szervezési hibáról is szó lehet - mondta.

Megjegyezte, kaptak bejelentést arról, hogy cigány embereket buszokkal szállítottak szavazni Szabolcs megyében, illetve arról is, amelyek alapján arra lehet következtetni, hogy valamelyik párt adatbázis alapján mozgósította az embereket.

A Jobbik 855.109 szavazatot kapott az idei választások első fordulójában, ezzel az összes szavazat 16,67 százalékát szerezte meg. Vona Gábor, a Jobbik elnöke a választás éjszakáján az áttörés napjáról beszélt és azt mondta: a magyar emberek kétharmada jobbikos, csak még nem mindenki tud róla. A pártelnök kiemelte, hogy amit elértek, az "nagyok sok", a Jobbik "totális, soha nem látott ellenszélben" megduplázta szavazóinak számát, ami a jövőre nézve nagyon biztató. Szavai szerint az MSZP "koporsójába" az utolsó szöget ugyan még nem verték be, de még néhány hónap, és őket is "saját halottuknak" fogják tekinteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását