2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ennyire futja: használt villamosokat vehet a BKV

Autóbuszokat, trolibuszokat újíthat fel és használt villamosokat vehet a BKV a 10 milliárd forintos fővárosi tőkepótlásból - határozott csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
2010. április 29. csütörtök 18:59 - HírExtra
A közgyűlés csütörtökön tárgyalta a BKV-nak nyújtandó, a Fővárosi Önkormányzat költségvetésében szereplő 10 milliárd forintos előirányzat átadásáról szóló határozati javaslatot. Az előterjesztés szerint a 10 milliárd forintból további 717 millió forint jutna mozgólépcső-felújításra, 2,917 milliárd forint pályafelújításra, 1,178 milliárd forint "európai uniós projektekre", valamint további 1,807 milliárd forint infrastruktúra-felújításra jutna.

Az Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes által előterjesztett határozati javaslat melléklete szerint járműfelújításra és korszerűsítésre 3,381 milliárd forint jutna, ebből autóbusz-felújításra 200 millió, a millenniumi földalatti vasút járműparkjának felújítására 105 millió, trolibusz-felújításra 136 millió, villamos felújításra 2,910 milliárd, egyéb járműkorszerűsítésre pedig 30 millió.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását