2024. április 29. - Péter

Repülőgép-szerencsétlenség: 15 külföldi halott

Tizenöt külföldi halottja van annak a repülőgép-szerencsétlenségnek, amely május 17-én történt Afganisztánban - jelentették kedden az afgán hatóságok. Az afgán belügyminisztérium korábbi közleménye hat külföldi haláláról számolt be.
2010. május 25. kedd 17:20 - HírExtra
Zai Jaftali, az afgán hadsereg egyik vezetője most három brit, három amerikai, három török és három pakisztáni utas, valamint a személyzetből három tádzsik halálát említi. Az afgán Pamir Airways belföldi járatán 38 utas és a hatfős személyzet tartózkodott, amikor az lezuhant a Szalang-hágó közelében. Az ország védelmi minisztériumának hétfői jelentése szerint a katasztrófát senki sem élte túl.

A holttestek többségét pénteken négyezer méter fölötti magasságban megtalálták. Eddig közülük harmincat azonosítottak és adtak át családjuknak, további öt azonosítása pedig folyamatban van. A többi utas személyazonosságát csak DNS-vizsgálat segítségével lehet majd megállapítani, ezt azonban Afganisztánban nem lehet elvégezni. Törökország, Nagy-Britannia, Ausztrália és az Egyesült Államok felajánlották segítségüket, az eredményre azonban legalább egy hónapig kell majd várni - mondta Jaftali.

A Kunduz és Kabul között közlekedő járat lezuhanásának oka a rossz időjárás lehetett. A repülőgépet 37 perccel felszállása után érte a baleset.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását