2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kijelölte miniszterelnök-helyetteseit a kormányfő

Június 1-jei hatállyal kijelölte Orbán Viktor két miniszterelnök-helyettesét, a kormányfő helyettesítésére első helyen Semjén Zsolt jogosult. A Magyar Közlöny keddi számában kihirdetett rendelet szerint a miniszterelnök miniszterelnök-helyettesként Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert és Semjén Zsolt tárca nélküli minisztert jelöli ki.
2010. június 2. szerda 10:34 - HírExtra
A miniszterelnök helyettesítésére első helyen Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter jogosult.

A miniszterelnök-helyettesi kinevezésre az alkotmány - a fideszes Navracsics Tibor és Répássy Róbert, valamint a KDNP-s Rétvári Bence előterjesztésében kormánypárti és jobbikos szavazatokkal és egy LMP-s képviselő támogatásával elfogadott - új rendelkezése ad lehetőséget.

Az alaptörvény rögzíti, hogy a miniszterelnök a miniszterek közül miniszterelnök-helyettest jelöl ki. Ha a miniszterelnök megbízatása halála, választójogának elvesztése, illetve összeférhetetlenségének megállapítása miatt szűnik meg, az új kormányfő megválasztásáig a miniszterelnök hatáskörét a miniszterelnök-helyettes gyakorolja; több helyettes esetén pedig az első helyen kijelölt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását