2024. április 30. - Katalin, Kitti

Orbán első körútja folytatódik

Lengyelországi látogatását befejezve Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdán reggel a tervek szerint Jaroslaw Kaczynski volt miniszterelnökkel, az ellenzéki Jog és Igazságosság párt elnökével, a júniusi elnökválasztás egyik jelöltjével tárgyal.
2010. június 2. szerda 09:26 - HírExtra
Ezután továbbutazik Brüsszelbe, ahol este munkavacsorán vesz részt az Európai Bizottság Európai Néppárthoz tartozó biztosaival, majd másnap Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével tanácskozik. Ezt követően Herman van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével, és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével folytat tárgyalásokat.

Majd csütörtök délután a magyar miniszterelnök Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral folytat megbeszélést a szervezet brüsszeli székházában.

Orbán egyébként kedden délután a lengyel kollégájával, Donald Tuskkal tartott közös sajtóértekezleten Varsóban azt mondta: az új magyar kormány számára és szándékai szerint a visegrádi országok (V4) együttműködése olyan kitüntetett kapcsolatrendszer, amelyet erősíteni szeretne, és ezt az együttműködést nem gyengíthetik bilaterális nehézségek, konfliktusok sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását