2024. április 27. - Zita

Válság van Ganxstáéknál

Ganxsta Zolee-nak meg kell válnia nyereményautójától, az 1972-es Ford Mustangtól. Az autót, tavaly feleségével együtt, a TV2 Mr. és Mrs. fődíjaként nyerték meg, azonban most a válság miatt mennie kell.
2010. július 23. péntek 09:10 - HírExtra
A válság könyörtelenül elérte a sztárvilágot is. Már náluk sem a luxusról és a dorbézolásról szólnak a mindennapok, sőt, némelyikük már napról napra él. Például Ganxstáék kék Mustangja idén még szinte ki sem gurult a garázsból. Sok minden változott egy év alatt…

Zolee azt ígérte, hogy ha ők nyerik meg a vetélkedőt, akkor végig fog hajtani a városon és közben úgy integet majd az embereknek, mint az amerikai elnökök. Ígéretét betartotta és egy egész nyarat végigkabriózott az álomautóval. Azonban már tavaly rá kellett jönnie, hogy nem túl gazdaságos a dögös járgány: az autó átlagosan 25-30 liter benzint hörpintett fel.

Isteni volt...

„Tavaly nem voltunk nyaralni, de a nyitott kocsival való furikázás adott egy üdülési hangulatot a hétköznapjainknak. A nyarat végigküldtem vele, isteni volt, élveztem, de kieszi az embert a zsebéből. Kénytelen leszek eladni, bármennyire is a szívemhez nőtt. Most garázsban áll, mert a szerződésem szerint még egy évig nem adhatom el, de használni már nem tudom, mert a fenntartásának költségei nagyon magasak.

Oldtimer vizsgát kellene letenni, ha ez lejár, ehhez pedig felújítás kell, amihez csak az alkatrészek több millió forintba kerülnek. Maga a vizsga is több százezres tétel. Egyszerűen nincs pénzem az autóra, a házam elvisz mindent. Pedig nagyon megszerettem, sokkal jobban tetszenek a régi kocsik, mint az újak. Most egy lepukkant Skoda Octaviával járok, az legalább keveset fogyaszt” – panaszkodott Ganxsta.

Ahogy mindenkinek, úgy a rapper hiteleinek törlesztői is megugrottak. Zolee nem titkolja, hogy anyagi gondokkal küzd, de mindent megtesz annak érdekébe, hogy szerettei méltó körülmények között élhessenek. Bár továbbra is koncertezik együttesével, a Kartellel, koránt sem annyit, mint pályája csúcsán. A próbálkozó fiatalok miatt egyre inkább kiszorulnak a „régi motorosok”.

„Öt évvel ezelőtt még csak ötven olyan előadó volt, akit rendszeresen foglalkoztattak, ma ez a szám 150-200-ra ugrott, ráadásul folyamatosan jönnek az újak is, tehát ugyanannyi fellépés sokkal több ember közt oszlik el” – tudta meg a Blikk Varga Mónikától, a Gold Record rendezvényigazgatójától.

Nem kell annyi sztár

„Az A kategóriás előadók megkeresése is minimum 20 százalékkal esett vissza. Az olyan sztárok, akik egy éve nem rukkoltak elő új dallal, nyilván kevésbé foglalkoztatottak, mint az aktívabb társaik. Az öreg motorosok slágereit pedig mindenki ismeri, ezért ők is sokat dolgoznak. A szervezési részen viszont már látványosabb a visszaesés. A céges bulik és a roadshow-k, amelyek eddig hódítottak, most minimálisra csökkentek” – tette hozzá az igazgató.

„Egyáltalán nem meglepő, hogy a celebvilágot is sújtja a válság. A sztárok is szolgáltatnak, az alapvető kérdés, van-e rájuk kereslet vagy sem, beül-e a közönség az előadásukra vagy sem. A bizonytalan gazdasági helyzetben az emberek elsősorban a luxuscikkeken és a szórakozáson spórolnak, kevesebbet járnak moziba, színházba, koncertre.

Az elmúlt évek megszorításai, a megnövekedett munkanélküliség miatt pedig a lakosság egyre kevésbé engedheti meg magának, hogy szórakozásra is költsön. Nagyon sokan az élelmiszer-kiadásokból már egyáltalán nem tudnak visszavenni, így csak arról mondhatnak le, amire nincs szükség a létfenntartáshoz” – magyarázta Radisov Máté közgazdász. .


Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását