2024. április 29. - Péter

Netanjahu: Pakisztán álljon kötélnek!

Közvetlen tárgyalásra szólította fel a palesztinokat vasárnap Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök.
2010. július 26. hétfő 16:54 - HírExtra
Az izraeli parlament külügyi és védelmi bizottsága előtt felszólaló kormányfő szerint a palesztin hatóság ellenáll azoknak a kísérleteknek, amelyek az amerikai közvetítéssel folyó tárgyalásokat közvetlen eszmecserévé akarják változtatni. Netanjahu szerint azonban csak ez utóbbi szavatolhatja Izrael biztonsági érdekeinek érvényesülését. A miniszterelnök szerint Izrael a közvetlen tárgyalások akár már a jövő héten kész megkezdeni. Palesztin részről azonban minden felszólításra kitérő manőverekkel válaszoltak eddig.

Benjamin Netanjahu leszögezte, hogy a ciszjordániai zsidó telepek létesítésének lelassítására hozott intézkedés, amely a palesztinok közvetlen tárgyalásra ösztönzését szolgálta, szeptemberig érvényes, és nem terjesztik ki a hatályát.

A miniszterelnök jelezte, hogy a közvetítők nélkül folytatandó párbeszédnek Izraelen belül is vannak ellenzői, de hogy pontosan kik, azt nem mondta meg.

Mahmúd Abbász palesztin elnök egy vasárnap elhangzott rádióinterjújában közölte, hogy egyelőre nem akar közvetlen tárgyalásokat folytatni Izraellel a békéről, noha ezt "az egész világ" sürgeti. Ha máris közvetlen tárgyalások kezdődnének, azok az egyértelmű keretek hiánya miatt kudarcba fulladnának - mondta a Palesztina Hangja rádiónak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását