2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

LMP: bemutatta programját Pécsett

Az LMP Zöld utat a fejlődésnek című pécsi programját mutatta be pénteki sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt a baranyai megyeszékhelyen; a legsürgősebb feladatnak a város adósságállományának kezelését és a helyi közösségi közlekedés fejlesztését tartják.
2010. szeptember 17. péntek 21:57 - HírExtra
Az LMP pécsi polgármesterjelöltje elmondta: a Zöld utat a fejlődésnek nem komplex elképzelés, hanem stratégiai pontok - így az önkormányzat működése, a fenntartható közlekedés, a gazdaság, a foglalkoztatás, a kultúra, az oktatás, az egészségügy, a szociális problémák, a környezetvédelem - mentén kialakuló program, amelyet a párt pécsi jelöltjei, szakértői és támogatói állítottak össze.

Keresztes László Lóránt közölte, mivel nem ismerik a többi párt elképzeléseit, kerekasztal-megbeszélést kezdeményeznek az általuk legfontosabbnak tartott feladatokról, így a város adósságállományának kezeléséről és a helyi közösségi közlekedés fejlesztéséről.

Újságírói kérdésre - az LMP hogyan kezelné Pécs adósságát - a politikus elmondta: először a pontos számokat szeretnék megismerni, és a valós helyzetet látni, erre azonban jelenleg nincs lehetőségük. ”Komoly lépésekre van szükség, de az elképzelésekbe a lakosságot is be kell vonni, hogy megmaradjon a társadalmi béke” - mondta a polgármesterjelölt.

Az LMP képviselőjelöltje, Kóbor József a sajtótájékoztatón kitért rá: minden pécsi polgárra 200 ezer forint terhet ró a baranyai megyeszékhely adóssága. ”Aligha van hazánkban olyan település, ahol fajlagosan ekkora lenne az adósság” - tette hozzá. A pécsi választópolgárok tájékoztatása érdekében egy honlapot is indít a párt, amelyen közzéteszik azokat a konkrét intézkedési terveket, ígéreteket, amelyeket a következő két hétben a választáson induló pártoktól és képviselőjelöltjeiktől a várost érintő kérdésekben sikerül megtudniuk.

Hangsúlyozták, hogy a honlap tartalma október 3. után változatlan marad.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását