2024. április 29. - Péter

Berlusconi megkapta a bizalmat

Megnyerte a szerdai bizalmi szavazást Silvio Berlusconi olasz kormányfő. A Gianfranco Fini disszidenseinek köszönhető voksolási eredmény nyomán megszűnt az előre hozott választások kilátása.
2010. szeptember 29. szerda 22:28 - HírExtra
A miniszterelnök egy ötpontos programot vázolt fel a képviselők előtt a megbízatása lejártáig, 2013-ig terjedő időszakra, és elnyerte ezzel a támogatásukat. Szokatlanul békülékeny hangvételű felszólalásában a miniszterelnök "nemzeti összetartást" kért, és azt, hogy az ellenzéket is beleértve mindenki "dolgozzék együtt". Szükségesnek ismerte el a vitát még a kormányzó többségen belül is, és fontosnak minősítette "a szabad és erős" parlamentet.

Egyetlen egyszer sem említette Fini alsóházi elnököt, akit ő zárt ki a közösen alapított kormánypártból, és akivel korábban heves szócsatákat vívott.

A lehetséges 617-ből 342-en szavaztak mellette, ami jóval több, mint az abszolút többség (309). Ellene csak 275-en voksoltak. A szakadár képviselőcsoport vezetője azzal indokolta a támogatásukat, hogy Berlusconi öt pontja tartalmazza azokat az elvárásokat, amelyekre a választók 2008-ban a szavazatukat adták, és a Finihez hű képviselők mindig kitartanak ezek mellett.

A vitában az egyik ellenzéki párt vezetője, Antonio di Pietro volt korrupcióellenes ügyész Berlusconit "lelkiismeretlen illuzionistának" és "a demokrácia megerőszakolójának" nevezte, és azzal vádolta, hogy azért ragaszkodik a hatalomhoz, hogy kibújjék az igazságszolgáltatás alól.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását