2024. április 29. - Péter

Vácott újraszámolnák

A polgármesterjelöltekre Vácott leadott voksok újraszámoltatását fontolgatja a harmadik helyre befutott Pető Tibor (Fidesz), aki erről hétfő délelőtt tájékoztatta az MTI-t. A második helyen végzett eddigi városvezető, az MSZP-s Bóth János hétfő délután dönt az esetleges kérelemről.
2010. október 4. hétfő 10:56 - HírExtra
Pető Tibor az MTI megkeresésére azt mondta, hogy mivel igen kis szavazati különbség alakult ki az első három helyen végzett váci jelöltek eredménye között, elképzelhető, hogy újraszámlálást fog kérni a Fidesz. Hozzátette: a végleges döntést a hétfő délelőtti frakcióülésen hozzák meg.

Bóth János (MSZP), Vác korábbi polgármestere, aki mindössze 127 szavazattal maradt le a győztes Fördős Attila (független) mögött, úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy megvárja a Fidesz döntését, hisz ha Petőék a helyi választási bizottsághoz fordulnak, akkor fölösleges kétszer kérni az ismételt szavazatszámlálást.

"Ha mégsem fellebbeznek, akkor délután 4 óráig (a határidő lejártáig) eldöntöm, hogy jómagam teszek-e lépéseket az ügyben" - fűzte hozzá Bóth, aki szerint az igen alacsony részvétel és a váci baloldal "letargiája" miatt vesztette el városvezetői posztját.

A nagyobb városok közül Vácott volt a legkiélezettebb a verseny a polgármesterjelöltek között, a győztes mindössze 155 vokssal kapott többet a harmadik helyezettnél. A nem hivatalos végeredmény szerint 4255 szavazattal (32, 54 százalék) Fördős Attila független jelölt győzött, akit a KDNP és a Nemzeti Fórum támogatott.

A volt városvezető, az MSZP színeiben indult Bóth János, aki 4128 szavazatot kapott (31, 56 százalék), a második helyre szorult, míg a harmadik helyen a Fidesz jelöltje, Pető Tibor végzett 4100 vokssal (31, 35 százalék). A négy induló közül a leggyengébben Schenk Lajos, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület polgármesterjelöltje szerepelt. Ő mindössze 595 szavazatot kapott, ami 4, 55 százaléknak felel meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását