2024. április 28. - Valéria

Felsőzsolca segít az iszapkárosultaknak

A nyár eleji árvízzel leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca építési telkeket ajánl fel az iszappal elöntött Veszprém megyei települések azon lakóinak, akik már nem akarnak visszaköltözni lakóhelyükre.
2010. október 9. szombat 16:55 - HírExtra
Felsőzsolca és a közeli Sajólád önkormányzata telkeket biztosít azoknak, akik el akarnak költözni az iszappal elárasztott térségből - mondta a polgármester, hozzátéve: bíznak abban, hogy adott esetben karitatív szervezetek is segítenek a házak felépítésében.

A nyár eleji árvíz miatt Felsőzsolcán 204 ingatlan vált lakhatatlanná, ezek újjáépítése tart.
A polgármester az MTI-nek elmondta: az árvíz idején annyi segítséget kapott az ország minden szegletéből, egyénektől, cégektől, karitatív szervezetektől a város, hogy az önkormányzat úgy gondolta, ezt viszonozni kell. Pénteken több raklapnyi palackos ivóvizet, ecetet, a helybéli orvosi rendelők összeadásával 3 ezer gumi kesztyűt, ezer szájmaszkot, valamint ásót és lapátot vittek az iszappal elöntött térség településeire.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását