2024. április 29. - Péter

Gusztos Bence nem fél a sikertől!

A Megasztár 5. egyik ifjú tehetségével beszélgettünk, aki szeretné visszahozni a rock'n'roll stílusát. Bence elmesélte, hogy mivel telnek a Megaházban a napjai, illetve megosztotta velünk néhány jó és rossz pillanatát az elmúlt hetekből.
2010. október 9. szombat 08:49 - Kancsár Edina
Hogy érzed magad a szombati sikeres szereplésed után?

Gusztos Bence
A 17 éves kiskunhalasi fiú még az év tavaszán tűnt fel először a meghallgatásokon, amikor is édesapjával, Gusztos Károllyal lépett fel, és már akkor is komoly dicséretet kapott az őt továbbjuttató zsűritől. Azóta is remekül megállja a helyét. Két hete kiejtette a punk targoncavezető Genyát és azóta is rendszeresen elkápráztatja a zsűrit és a közönséget.
Nagyon jól, még mindig hihetetlen számomra, hogy itt vagyok. Amikor elindultam a Megasztárban, már a castingokon is úgy éreztem, hogy hatalmas dolog, hogy ott lehetek. Tehát az, hogy még mindig versenyben vagyok, szinte hihetetlen számomra. Erről álmodoztam, most pedig itt ülhetek a Megaházban.

És milyen a társaság a házban: jól érzitek magatokat együtt, nincsenek konfliktusok?

Mindannyian teljesen más személyiségek vagyunk, de egy dolog közös bennünk: a zene. Hál’Istennek nagyon jól kijövünk egymással és eddig még nem volt köztünk konfliktus. Mindannyian jó barátok lettünk.

Szoktatok együtt gyakorolni, mert itt a társalgóban hallottam, hogy volt egy kis össznépi örömzenélgetés?

Gyakran le szoktunk ülni gitározgatni és közösen énekelni. Sokszor segítünk is egymásnak, ha valaki tudja a másik számát.

Milyen gyakran kell kötelezően próbálnotok?

Minden nap próbálunk, van, hogy többször is. Ma például lesz egy közös énekóra a Csík Sanyival. Előző héten hétfőn kaptuk meg a számunkat, remélem, hogy most is megkapjuk majd, mert jó lenne már elkezdeni gyakorolni.

És mennyi időtök van pihenni: sikerült kiheverni a szombati élő show izgalmait?

A műsor után hazajöttünk, és akkor tudtunk pihenni, illetve a vasárnap is ennek a jegyében telt. Szeleczki Dáviddal jó barátok vagyunk és tegnapról mára reggel fél hatig voltunk fenn, mert beszélgettünk, úgyhogy ma elég sokáig aludtunk.(nevet) Aztán pedig főzőcskéztünk.

Itt ismerkedtetek meg Dáviddal, vagy már korábban is jóban voltatok?

Mi már a műsor előtt is ismertük egymást. Dettivel és Dáviddal laktam együtt, de szombat óta már csak Dáviddal. Mi hárman nagyon jóban voltunk, ezért szomorúak voltunk, amikor Detti kiesett. Annak viszont nagyon örülök, hogy egy jóbarátom még itt van velem.

Említetted, hogy főztetek. Gyakran főztök magatokra a házban?

Igen, bár nem túl jókat. Most például egy mustáros, olajos, sonkás-sajtos, sós, vajas-paradicsomos valamit csináltunk.

Ez nem hangzik túl jól. Mindent beletettetek, amit találtatok?

Valahogy úgy. Egyszerre kaptuk be az egészet, de lehet, hogy nem kellett volna. (nevet)

Jól látom, hogy kicsit beteg vagy?

Igen sajnos. Többen is megbetegedtünk a házban. Nem tudom, hogy miért. Lehet, hogy túl sokat járunk ki a teraszra és megfáztunk, vagy a sok próba miatt van. Azért a mindennapi próba, eléggé megviseli a hangszálakat, úgyhogy most már sokkal jobban oda kéne figyelnem magamra.

És a családoddal, barátokkal mennyire tudod tartani a kapcsolatot mióta a házban vagy?

Telefonon és interneten tartom mindenkivel a kapcsolatot. Szombatonként van lehetőség személyes találkozókra, de akkor is csak nagyon kevés ideig… Ez a része egy kicsit nehéz. Jó lenne hazamenni egy napra kicsit feltöltődni.

Szerintem a többi versenyzőnek is nagyon jót tenne, ha hazalátogathatnának. Persze azért látom a szüleimet, valamelyik nap például hoztak nekem ruhát, de egy ilyen futó találkozó nem az igazi. Barátnőmmel is jó lenne már együtt lenni kicsit…

Mit gondolsz: nincs veszélyben a kapcsolatod a Megasztár miatt?

Nem hiszem, hogy problémát okozna a műsor, már másfél éve együtt vagyunk. Szerencsére ő nem egy féltékeny típus és nagyon drukkol nekem. Nagyon toleráns, tudja, hogy nekem ez az álmom és teljes mértékben mellettem áll. Ugyan úgy, mint ahogy a családom és a testvérem is. Szerintem ez a legfontosabb, hogy a szeretteim mögöttem állnak.

Az iskolával mi a helyzet, hogy tudtad szüneteltetni?

Úgy, hogy félévkor osztályozó vizsgát kell majd tennem. Kicsit félek is tőle...

Milyen érzés, hogy iskola helyett most itt vagy?

Nagyon jó, de igazából az iskola is hiányzik kicsit. Persze nem a tanulás, hanem hogy a haverokkal hülyéskedjünk. De nem akarok panaszkodni, mert tudtam, hogy ez a műsor ezzel jár és elfogadom.

Említetted, hogy szomorúak voltatok, amikor Detti kiesett. Te mennyire félsz a kieséstől?

Szerintem attól még, hogy valaki kiesik, még nem ér véget a karrierje. Úgy gondolom, hogy a Megasztár csak a kezdet, ha tudunk élni a lehetőségekkel. A műsor által ismertséget kapunk, amit egyébként nagyon nehéz lenne megszerezni és tapasztalatot is szerzünk. Én például még csak tizenhét éves vagyok, tehát előttem áll az egész élet.

Mennyire volt színpadi gyakorlatod a műsor előtt: mióta énekelsz?

Körülbelül egy éve énekelek, előtte nyolc évig kézilabdáztam. Színpadi gyakorlatom a műsor előtt egyáltalán nem volt,  ennek ellenére nem esik nehezemre. Amikor a színpadon vagyok, valahogy teljesen ki tudok kapcsolni és csak azt csinálom, ami magától jön belőlem.

Hogy kezdtél el énekelni?

A vécén.(nevet) Otthon énekelgettem, a szüleim meghallották és mondták, hogy jó hangom van… Miután a kézilabda nem jött össze, elkezdtem énekelni. Mindig is volt bennem egy kis szereplési vágy, de sose gondoltam volna, hogy egyszer majd színpadon is fogok állni.

Két hete Genyával párbajoztál és győztél is. Mennyire volt nehéz eset?

Eléggé, mert nem lehetett tudni, hogy a közönségnek mi kell: az énekes vagy a showman- bohóc. Mindenki nyugtatott, hogy biztos én nyerek majd, de addig a pillanatig, amíg nem mondták ki a nevemet, én nem tudtam megnyugodni. Egyáltalán nem voltam biztos magamban.

Az eddigi számaid alapján határozottan rockos stílust képviselsz. A későbbiekben is ezt a vonalat szeretnéd követni?

Igen. Az én stílusomhoz a legközelebb az örökzöld slágerek állnak, éppen ezért nagyon szeretem például Bon Jovit is. Én is egy hasonló, rock’n'roll-os vonalon szeretnék majd mozogni. Kezdetben féltem tőle, hogy a közönség nem fogja annyira szeretni, de Hál' Istennek bebizonyosodott, hogy nem csak én vagyok ennek a zenei stílusnak a megszállottja.

Kaptam leveleket is, amiben azt írták, hogy örülnek, hogy végre van valaki, aki ilyen zenéket játszik. Nagyon örülök, hogy a visszajelzések is azt bizonyítják, hogy van igény a stílusomra.

Egyelőre még eléggé el vagytok zárva a külvilágtól, de mit gondolsz, hogyan fogod tudni kezelni a sikert, ha kikerülsz a házból?

Nem vagyok az a magamtól elszállós típus, úgyhogy nem félek a sikertől. Tudom, hogy önmagam tudok majd maradni, persze egy egészséges nagyképűség azért biztos bennem is lesz.(nevet)

Attól még, hogy szerepelek a tévében, vagy fellépéseim lesznek, attól még ugyan az az ember maradok, mint aki voltam. Sokan nem tudják felfogni, hogy mi is ugyan onnan jöttünk, mint a többi ember… Sőt, én Kiskunhalasról egy kis városból. (nevet)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását