2024. április 27. - Zita

Miről tárgyal Orbán Moldovában?

Magyarország integrációs tapasztalatainak átadása, a moldovai-uniós szabadkereskedelmi övezet létrehozása és a kétoldalú gazdasági kapcsolatok témája egyaránt szerepel Orbán Viktor hétfőn elkezdődött chisinaui tárgyalásain.
2010. október 25. hétfő 12:36 - HírExtra
A miniszterelnök délben érkezett a Moldovai Köztársaság fővárosába, ahol tárgyal Vladimir Filat kormányfővel és Mihai Ghimpu parlamenti elnökkel (az ország ideiglenes államfőjével). A megbeszélések középpontjában az EU keleti partnerségi programja áll majd.

Szó lesz a moldovai-magyar együttműködés elmélyítésének lehetőségeiről. A megbeszélések után a két miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart.

Orbán Viktor: Moldova nem csak kér

Moldova nem csak kér az Európai Uniótól, hanem hozzá is akar járulni annak értékeihez, amennyiben Európában nagyra tartják ennek az országnak a többnyelvűségét, az ottani decentralizációt, valamint az autonómia értékének elfogadását - mondta hétfőn Chisinauban Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök moldovai kollégájával, Vlad Filattal tartott megbeszélése után újságíróknak kifejtette: Moldova számára kedvező, hogy az EU elnöke jövőre két olyan ország lesz - Magyarország és Lengyelország -, amely ugyancsak a kommunizmus örökségét kapta, s e sorsközösség miatt jól értik Moldova problémáit, kötelességüknek érzik, hogy segítsék európai integrációját.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását