2024. április 29. - Péter

Egy vicc volt az egész

Ma kiderült mi lett azzal az autóval, amit harminc méter magasból lógattak és sorsát az ország döntésére bízták. De valóban az ország döntött?
2010. november 12. péntek 13:00 - HírExtra
Ledobták az autót, pontban kilenc óra helyett, tízkor. Hogy ebből kiderült-e mi jellemzi a magyarokat? Nem. A többség az autó megmentésére szavazott, így egy szerencsés – Icuka néven bemutatkozó – hölgy, elvihette a három milliót érő autót.

Egyet kijelenthetünk, ennek az egész kezdeményezésnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja: míg Berlinben egy Porschét lehetett nyerni, itt csak egy használt Renault-t. Eredetileg kilenckor kellett volna dobni vagy nem dobni, ehelyett fagyos harminc perccel később érkezett a helyszínre a leendő nyertes. Vagyis, ha a szavazók arra voksolnak, hogy mentsék meg az autót, akkor ez a hölgy kapja meg.

Nem sokkal később a boldog nyertes át is vehette az autót, de nem a fellógatottat, hanem egy másik ugyanolyat. A „műsor” kezdetekor Balázsék kihívtak egy másik hölgyet, aki arra szavazott, repüljön az autó. Felajánlották neki: megnyerheti a harminc méter magasan logó autót, ha eláll megmásítja döntését és az autó megmentésére szavaz. De az ellenzők táborának képviselője, nem gondolta meg magát, így végül „mindenki” megkapta amit akart.

Balázsék azt mondták, több ezer szavazatot kaptak, azonban a helyszíni tudósítás alapján ezt kétségbe vonnánk. Többször elhangzott: „Rengetegen vannak a helyszínen, az emberek tolonganak, hogy minél jobb helyre helyezkedjenek… Mindenki borzasztóan izgul, vajon ledobjuk-e az autót, vagy sem.” Hogy mi a valóság?

Eleinte maximum egy-kétszáz érdeklődő lehetett a helyszínen. A tolongást, inkább nevezzük csak helyezkedésnek, hiszen a csekély létszámnak köszönhetően igencsak szellős volt a tömeg. Hogy mindenki izgult-e? Talán azért, hogy mikor történik már valami. Húzták, mint a rétestésztát, miközben a napsütés ellenére a szél csak süvített és mindenki számára nyilvánvalóvá vált: hideg van!

Aki útközben szerette volna elhagyni a Fradi pálya parkolóját, annak nem kis bosszúságot jelentett, mikor közölték a biztonsági őrök, hogy ez lehetetlen. Ugyanis bezárták a parkoló ajtaját és a kocsi ledobásáig senki sem távozhatott. Hogy mire volt jó ez az egész? Ki tudja… A résztvevők szembesülhettek vele milyen okosan is trükköznek a rádióban, illetve azzal, hogy ha egy órát a szabadban akarunk tölteni, nem árt felvenni egy kesztyűt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását