2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nagy Anna: a családtámogatás gyerektámogatás

A gyerekek támogatása a családok támogatásával kezdődik; a kormány ennek érdekében több lépést is tett az elmúlt hónapokban - mondta Nagy Anna kormányszóvivő a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által a gyermekjogok világnapja alkalmából rendezett konferencián csütörtökön Budapesten.
2010. november 18. csütörtök 12:24 - HírExtra
Nagy Anna kiemelte: a gyerekeknek ugyanúgy joguk van az emberhez méltó élethez, mint a felnőtteknek. Ám ők a legtöbbször nem tudják, milyen jogaik vannak, és ha tudnák, akkor sem biztos hogy ezekkel egyedül tudnának élni. Akkor tudnak a jogokkal élni, ha ezeket a felnőttek megadják nekik.

Mint mondta, az elmúlt hónapokban már érzékelni lehetett azokat a lépéseket, amelyeket a kormány tett a családok és az édesanyák érdekében. Példaként említette az új adórendszert, amely közlése szerint évente 300 milliárd forinttal többet hagy a családoknál, a gyes három évre való visszaállítását, a részmunkaidősök után fizetendő járulék csökkentését, valamint a januárban életbe lépő kedvezményes nyugdíjat, amelyet 40 év munka után vehetnek igénybe a nők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását