2024. május 2. - Zsigmond

A FIFA nem törődik a korrupciós botránnyal

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) nem foglalkoznak a brit BBC Panorama című műsorában hétfőn elhangzottakkal, miszerint a szervezet végrehajtó bizottságának három tagja is érintett lehet a legújabb korrupciós botrányban.
2010. november 30. kedd 14:18 - HírExtra
 A BBC a brazil Ricardo Teixeiráról - a 2014-es brazíliai vb szervezőbizottságának elnökéről -, a paraguayi Nicolas Leozról és - az egyébként NOB-tag - kameruni Issa Hayatou-ról mutatott be olyan dokumentumokat, miszerint 1989 és 1999 között nagyobb összegeket vettek fel a 2001-ben csődbe ment ISL-en, a FIFA marketingügynökségén keresztül.

A FIFA kedden kiadott közleményében leszögezi: az ISL-lel kapcsolatban a svájci hatóságok korábban már lefolytattak egy nyomozást, ezt pedig 2008. június 26-án lezárták, és egyetlen egy FIFA-tagot sem gyanúsítottak meg. A FIFA ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

A BBC műsorában Jack Warnert, a FIFA alelnökét is befeketítette, mondván a nyári dél-afrikai világbajnokságra szóló jegyekkel próbált üzletelni a fekete piacon. Warner egyébként a közép-amerikai zóna, azaz a CONCACAF vezetője is.

Az első botrányt még a Sunday Times robbantotta ki, ennek következtében az óceániai szövetség (OFC) elnökét, a tahiti Reynald Temariit és a FIFA végrehajtó bizottságának egy másik tagját, a nigériai Amos Adamut bűnösnek találta a szervezet az etikai kódex megsértése miatt.

A két vezetőt egy évre száműzték a sportágból, emellett nem voksolhatnak csütörtökön a 2018-as és a 2022-es világbajnokságok helyszíneiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását