2024. április 29. - Péter

Schmitt Pál kitüntetéseket adott

Kitüntetést adott át Schmitt Pál köztársasági elnök Carlo di Borbonének, Két Szicília és Castro hercegének, illetve Renato Raffaele Martino bíborosnak pénteken a Sándor-palotában.
2010. december 3. péntek 15:16 - HírExtra
Carlo di Borbone a szabadság és demokrácia, a karitász magasztos értékei iránti elkötelezettségéért, a Magyar Köztársaság és a magyar nemzet irányában mutatott barátságáért a Köztársaság Elnökének Érdemérmét, Renato Raffaele Martino bíboros pedig az Apostoli Szentszék ENSZ-hez delegált testületének vezetőjeként végzett tevékenysége és Magyarország iránt tanúsított nyitottsága elismeréseként, a magyar papság pasztorációs értékei képviseletéért, valamint a keresztény társadalmi tanítást megismertető szervezetek, illetve találkozók támogatásáért a Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel kitüntetést kapta.

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatok hivatalának vezetője köszöntő beszédében azt mondta: a két kitüntetett mindig szeretetteljes figyelemmel követte a magyarok sorsát, és mindig kereste a kapcsolatot a magyarokkal.

A herceg és a bíboros háromnapos, pénteken záruló magyarországi magánlátogatásán találkozott Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsekkel és Paskai László bíborossal, nyugalmazott esztergom-budapesti érsekkel, valamint Latorcai Jánossal, az Országgyűlés alelnökével.

Carlo di Borbone nagy értékű adományt adott a ferences rend által autista gyermekek részére fenntartott intézménynek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását