2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kioszották Az év családja-díjat

Egy hétgyermekes váci családnak, Hujbert Tamáséknak ítélte oda a Pest megyei önkormányzat Az év családja-díjat. A pedagógus szülők és 7-27 éves gyermekeik pénzjutalmat, valamint egy egyhetes fonyódligeti nyaralást kapnak, a jutalomhetet az önkormányzat üdülőjében tölthetik el – tudta meg a Megyeháza szóvivőjétől.
2010. december 9. csütörtök 21:25 - HírExtra
A Pest megyei önkormányzat most második alkalommal nyújt át – egyebek mellett a régió helyhatóságainak, intézményeinek, társadalmi szervezeteinek javaslata alapján - ilyen elismerést, melyre 28 településről 32 jelölés érkezett – mondta Ambrus András.

Hozzátette: az országosan egyedülálló Év családja-díj olyan famíliáknak adományozható, amelyek mindennapi életükkel, munkálkodásukkal, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, közéleti szerepvállalásukkal példát mutatnak a Pest megyeiek számára.

Az idei győztes család feje, Hujbert Tamás tanárként, felesége tanítóként dolgozik. Hét gyermekük közül a legkisebb 7, a legnagyobb 27 éves (képzőművész). A három egyetemista, egy gimnazista és két általános iskolás Hujbert az iskola és lakóhelyük, Vác közösségi életében tevékenykedik, míg a szülők az egyházközösség munkájába is bekapcsolódtak - mondta Arató András. A családot a közelben élő nagyszülők segítik a mindennapokban.

A díjat Pest megye közgyűlésének elnöke, Szűcs Lajos adja át pénteken délelőtt a Megyeházán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását