2024. április 29. - Péter

Lerakétázták a lázadókat

Pilóta nélküli amerikai repülőgépek rakétái megöltek húsz iszlamista lázadót pénteken Északnyugat-Pakisztán Hajbár körzetében - közölték pakisztáni hírszerzési források.
2010. december 17. péntek 12:50 - HírExtra
Az Egyesült Államok az idén növelte a dróntámadások számát a törzsek uralta országrészben, de ezeknek szinte mindegyikét Észak-Vazirisztán tartományban hajtotta végre, ahol tudomása szerint a legtöbben vannak az al-Kaida terroristái és a tálib lázadók. Pénteken először két házba csapódott be egy-egy rakéta különböző falvakban, majd néhány óra múlva egy újabb rakétacsapás történt egy másik faluban, és ott 15 ember halt meg. Csütörtökön szintén pilóta nélküli repülőgépekről elindított rakéták kioltották hét feltételezett iszlamista fegyveres életét.

Nagyon ritkán fordul elő, hogy Hajbárban hajtanak végre támadást. Hajbár a Laskar-e-Iszlami bázisa. A lázadószervezet időnként a pakisztáni tálibokkal van szövetségben, de gyakran háborúzik más szélsőséges iszlamista szervezetekkel.

Elemzők szerint az amerikai dróntámadások gyakorisága tovább nő mostantól, hogy Barack Obama amerikai elnök elkészítette az afganisztáni és pakisztáni háborúra vonatkozó stratégiájának felülvizsgálatát.

Pénteken történt egy aknatámadás is Pakisztánnak ezen a részén, Hangu városban, amely korábban színhelye volt síiták és szunniták közötti etnikai villongásoknak. A szomszédos körzetből, Orakzaiból kilőtt aknagránátok két házat találtak el. Hatan - köztük egy asszony és két gyerek - meghaltak, nyolc másik ember megsebesült. Az áldozatok között vannak síiták és szunniták is - közölte egy helyi rendőrségi tisztségviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását