2024. április 29. - Péter

Izrael panaszt emelt

Izrael panaszt emelt az ENSZ-nél amiatt, hogy elmúlt napokban megsokasodtak a Gázai övezet felől a zsidó állam területe elleni rakéta- és aknatámadások - közölte szerdán az izraeli külügyminisztérium.
2010. december 22. szerda 10:52 - HírExtra
Meron Reuben, Izrael ENSZ-nagykövete levélben tájékoztatta Ban Ki Mun főtitkárt arról, hogy december 19-e óta az övezetből 3 rakétát és 18 aknalövedéket lőttek ki Izrael déli részére.

Az írás szerint Izrael ezekért az incidensekért a Gázai övezetet ténylegesen irányító hatóságot (vagyis az iszlamista Hamászt) tartja teljes mértékben felelősnek, és válaszul a támadásokra jövőben is gyakorolni fogja önvédelemre való jogát.

Gabi Askenázi izraeli vezérkari főnök kedden nyugtalanságát fejezte ki amiatt, hogy Gázából első ízben egy orosz gyártmányú Kornet típusú páncéltörő rakétát is kilőttek.

Válaszul az izraeli légierő több csapást mért az övezetre, amelyek közül az egyik a Hamász katonai szárnyának, az Ezzedín el-Kasszám Brigádoknak az egyik kiképzőtábora ellen irányult.

Szombat este egy légicsapásban öt palesztin vesztette életét egy légicsapásban, amint éppen rakéták kilövésére készültek. Két éve Izrael öntött ólom fedőnéven offenzívát indított a Gázai övezet ellen azzal a deklarált céllal, hogy megakadályozza a rakétakilövéseket.

A Gázai övezetből indított támadások száma azóta jelentősen csökkent, de az idén így is mintegy 200 rakétát lőttek ki Izrael felé. A támadásoknak egy thaiföldi mezőgazdasági munkás áldozata van.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását