2024. április 29. - Péter

Viszik a jegyeket, mint a cukrot

Hatalmas az érdeklődés a 2011-ben Düsseldorfban megrendezendő Eurovíziós Dalfesztivál iránt: csak a május 14-i döntőre és az előző napi főpróbára már eddig több jegyet adtak el, mint a 2010-es oslói versenyre összesen.
2010. december 30. csütörtök 15:11 - HírExtra
Míg az idei oslói popfesztivál hat rendezvényére összesen 57 157 jegyet értékesítettek, Düsseldorf már most 60 ezres eladás körül jár, és az elődöntőkre még el sem kezdték árusítani a belépőket. Ez utóbbi január végén kezdődhet meg, miután tisztázódott a résztvevő országok listája.

A düsseldorfi Esprit Arénában megrendezendő 2011-es döntőre néhány óra alatt elkapkodták a 32 ezer jegyet, melyek ára 89 euró (25 ezer forint) és 189 euró (53 ezer forint) között mozgott.

Jegyüzérek később több száz euróért árulták a belépőket az eBay-en és más fórumokon. A május 13-i főpróbára is már csak kevés jegy kapható.

Az, hogy a 2011-es dalfesztivál Németországban lesz, idén májusban dőlt el, amikor az norvégiai döntőt a német Lena Meyer-Landrut nyerte Satellite című dalával, ezzel megszerezve a szervezési jogot hazája számára. Németország legutóbb 1983-ban rendezhette meg az európai popfesztivált.

A német városok között korán megindult a szervezési jogért való versengés. Favoritnak az NDR-székhely Hamburg mellett a főváros és partymetropolisz Berlin számított, míg Hannover a 19 éves idei győztes, Lena Meyer-Landrut szülővárosaként kampányolt.

Végül mégis az észak-rajna-vesztfáliai tartományi székhely, Düsseldorf lett a befutó, elsősorban azért, mert a helyszínként felajánlott Esprit Aréna a versenytársak helyszíneinél több nézőt tud befogadni.

Berlin például a leállított Tempelhof repülőtéren rendezte volna meg az eseményt, ahol mindössze 8 ezer néző fér el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását