2024. április 29. - Péter

Olajat vagy életet?

Pakisztánban, a MOL olajvállalat helyi alkalmazottait szállító konvoját - feltehetően radikális iszlamista csoportok - csütörtökön megtámadták. Az akció során hat ember vesztette életét.
2011. január 21. péntek 13:26 - HírExtra
A HírExtra megkeresésére a Mol Nyrt. munkatársa elmondta, hogy az incidens során négy katonai rendész, illetve két alvállalkozó életét vesztette, további két alvállalkozót elraboltak. Az áldozatok pakisztáni állampolgárok.

A pakisztáni katonaság és rendőrség nagy erőket vetett be az eset körülményeinek kivizsgálására és az elkövetők elfogására.

A miértre még várnunk kell

Egyelőre nem lehet tudni, hogy kifejezetten a Mol ellen irányult-e a csütörtöki támadás Pakisztánban - jelentette ki Darvasi István Magyarország iszlámábádi nagykövete.

A magyar diplomata az MTI telefonos megkeresésére elmondta, hogy a Molnak az északnyugati határtartományban található koncessziós területén, az egyik kúttól a központi feldolgozó üzembe tartó konvojra csaptak le fegyveresek.



Forró a talaj


Pakisztán jelentős olaj- és gázkészletekkel rendelkezik délen és északnyugaton, ám kitermelésük problémákba ütközik a szélsőséges iszlamista csoportok és a helyi rablóbandák folyamatos zaklatása miatt.

A korábbi években más külföldi cégeket is támadások értek, és emiatt sokan visszafogták a tevékenységüket.

2009-ben egy lengyel olajmérnököt raboltak el és fejeztek le az iszlamisták északnyugaton. Egy szintén elrabolt kínai mérnököt hat hónap rabság után sértetlenül szabadon engedtek.

Mégis kell az olaj

A Mol jelentős erőfeszítéseket tett eddig, akárcsak az ottani kormányzat, hogy szavatolja a terület biztonságát, mert az itteni gáz- és olajlelőhelyek nagyon fontosak a pakisztáni gazdaság számára is. A magyar cég most nyomatékosan kérte a pakisztáni kormányképviselőt, hogy tegyen meg mindent a biztonság és a megfelelő feltételek megteremtése érdekében.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását