2024. április 28. - Valéria

Ismét a Földön a két kozmonauta

Öt órán át dolgozott a világűrben a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két orosz űrhajósa, egyebek közt a földrengések és villámlások érzékelésére szolgáló kísérleti berendezéseket szerelve fel az űrállomás orosz moduljának külsejére.
2011. február 17. csütörtök 06:55 - HírExtra
A jelenlegi legénység űrállomásra érkezése óta ez volt a második előre tervezett "űrsétájuk". Az új berendezések sikeres kihelyezése mellett Oleg Szkripocska és Dmitrij Kondratyev begyűjtött két olyan panelt is, amelyeken a világűr különböző anyagokra gyakorolt hatásait vizsgálják a kutatók, hogy megállapítsák, közülük melyek a legalkalmasabbak az űrbéli építkezésekhez - jelentette az Interfax hírügynökség.

Amíg a két fedélzeti mérnök az űrállomáson kívül dolgozott, négy társuk - egy további orosz, két amerikai és egy olasz űrhajós - bentről kísérte figyelemmel munkájukat, hogy baj esetén a segítségükre siethessenek.

A Föld körül keringő, mára már tíz modulból álló űrállomást közös erőfeszítéssel építette ki az Egyesült Államok, Oroszország, Kanada, Japán és a 18 tagállamot tömörítő Európai Űrügynökség (ESA).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását