2024. április 26. - Ervin

Útlezárások lesznek a Margit hídnál

Forgalomelterelésre és lezárásokra számíthatnak szombaton a Margit híd közelében közlekedők egy vélhetően II. világháborús aknagránát eltávolítása miatt.
2011. március 11. péntek 12:41 - HírExtra
A tűzszerészeti munkálatok idejére a környék lakóinak el kell hagyniuk az otthonukat, valamint kiürítik a Képviselői Irodaházat is. A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kifejti: a Magyar Honvédség tűzszerészezredének búvár alakulata március 12-én, szombaton 10 órakor kezdi meg a Margit híd felújítása közben, a víz alatt talált aknagránát pontos beazonosítását, illetve hatástalanítását.

A híd pesti hídfőjétől számított 200 méteren belül lakó civil lakosságnak ezen a napon reggel 8 órakor kell elhagynia a lakóhelyét, számukra a Berzsenyi Gimnázium ad átmeneti tartózkodási lehetőséget.

A tűzszerészeti munkálatok alatt az alsó és felső rakpart pesti oldalán és a Margit híd teljes hosszában útlezárásokra és forgalomelterelésekre kell számítani, továbbá az érintett szakaszon nem közlekedik a 4-es, a 6-os, és a 2-es villamos, az érintett buszok pedig kerülőúton járnak. A mentesítés idején a dunai hajóközlekedés is szünetel.

Kerekesné Benedek Mária, a HM kommunikációs tisztje az MTI megkeresésére elmondta: reményeik szerint szombaton délre végeznek az aknagránát hatástalanításával, így kedvező esetben már 13 órára helyreállhat a forgalom.

A tűzszerészeti akció miatt a parlamenti képviselők dolgozószobáinak helyet adó Képviselői Irodaházat is le kell zárni a délelőtti órákban - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását