2024. április 29. - Péter

Július 1-től lesznek a kilakoltatások?

Határozatlan idő helyett július elsejéig hosszabbítaná meg a kilakoltatási moratóriumot a fideszes Lázár János és Rogán Antal.
2011. március 16. szerda 20:41 - HírExtra
A két kormánypárti képviselő a bírósági végrehajtásról szóló törvényhez szerdán benyújtott módosító javaslatának indoklásában azt írja: a moratórium meghosszabbításának fix időponthoz kötését az a "morálisan el nem hanyagolható társadalmi érdek" indokolja, hogy a felvett hitelt - felvevőjének anyagi erejéhez mérten - mindenképp vissza kell fizetni. Kitérnek arra, hogy a jelzáloghitelek finanszírozásául szolgáló jelzáloglevelek értékét tartósan meg kell őrizni.

Ez nemcsak a pénzintézeteknek, hanem a lakáshiteleket pontosan fizető többségnek is érdeke, hiszen ellenkező esetben az ő terheik is növekednek - írják. Hangsúlyozzák ugyanakkor, a moratórium meghosszabbítása mellett szól, hogy a Bankszövetség és a kormány jelenleg is dolgozik a bajba jutott hitelesek védelmét szolgáló elképzeléseken, amelyek szerint a terheket a hitelfelvevők, a bankok és a kormány együtt vállalnák.

A két fideszes politikus szerint az április 15-én lejáró kilakoltatási moratóriumot így elégséges két és fél hónnappal meghosszabbítani.

A bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítását előzőleg öt fideszes és egy kereszténydemokrata képviselő kezdeményezte. Javaslatuk a kilakoltatási moratóriumot határozatlan időre hosszabbította volna meg.

A módosító javaslatról és a törvényről szerdán dönt az Országgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását