2024. április 28. - Valéria

Gigantikus harcsát fogtak a Balatonból

Egyórás fárasztás után rekordméretű és súlyú, 93 kilogrammos harcsát fogott ki csütörtökön a Balatonból egy horgász a balatonboglári hajókikötőben - adta hírül a sonline.hu internetes portál.
2011. június 10. péntek 09:37 - HírExtra
A hírportál tájékoztatása szerint Ferencz-Huszár Antalnak úgy sikerült kifognia az óriásharcsát, hogy a fonott zsinórt rátekerte az egyik cölöpre a három méter mély vízben. A harcsát egy helyi halfeldolgozó cég szállította el és dolgozta fel. Öt embernek két órán át tartott, míg megnyúzták és feldarabolták.

A hírportál megemlíti, hogy 2007 szeptemberében ugyancsak a balatonboglári hajókikötőben a móló végén sikerült egy horgásznak 103 kilós harcsát akasztania.

Miközben a horgászok örülnek a rekord méretű balatoni harcsáknak, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek meggyűlt a baja velük. Az MTI-nek csütörtökön nyilatkozó Puskás Zoltán vezérigazgató arról számolt be, hogy a korábbi évekkel ellentétben idén harcsapusztulást is észleltek.

Míg az elmúlt években legfeljebb néhány harcsát dobott fel a víz a természetes, a Balatonban zömmel busát és angolnát érintő tavaszi halelhulláskor, idén eddig már több mint 400 kifejlett, estenként 80 kilogrammot is meghaladó nagyságú harcsa tetemét kellett a társaságnak begyűjtenie és elszállíttatnia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását