2024. április 30. - Katalin, Kitti

Vizsgálat indulhat a konzultációk miatt

Az LMP csütörtökön támogathatónak nevezte a szociális konzultáció MSZP által javasolt áttekintését, míg a Jobbik feltételekhez kötné a parlamenti vizsgálóbizottságban való részvételét.
2011. június 9. csütörtök 18:45 - HírExtra
Nyakó István szocialista politikus csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be a testület létrehozására irányuló szándékukat, amely terveik szerint megvizsgálhatná, a kormány hogyan használta fel az alkotmányozással összefüggő nemzeti konzultációra és a szociális konzultációra elkülönített 600, illetve 800 millió forintot.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta, pártja támogatja a szocialisták által kezdeményezett bizottság felállítását és részt is kíván venni annak munkájában. Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke ezzel szemben úgy nyilatkozott, feltételekhez kötnék a testületben való részvételüket, ezeket azonban csak pénteken kívánják ismertetni.

Jóri András adatvédelmi ombudsman kedden a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásaival ellentétesnek nevezte a szociális konzultáció keretében végzett adatkezelést, mivel az szerinte "megszemélyesíti" a kitöltőket és nem biztosítja az érintettek személyes adatok védelméhez fűződő jogát. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő erre úgy reagált: a biztost személyes motivációi vezethették állásfoglalásához, mivel a korábbi egyeztetések alkalmával nem emelt kifogást az adatkezelés ellen.

A konzultációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalnak harminc napon belül kell reagálnia az ombudsman állásfoglalására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását