2024. május 2. - Zsigmond

Már megint az a politika

Egykori szocialista kormánytagok szerint politikai oka van annak, hogy meg nem erősített hírek szerint pénteken házkutatást tartottak Szilvásy György korábbi titokminiszternél, és őrizetbe is vették.
2011. július 2. szombat 15:28 - HírExtra
Molnár Csaba - aki közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter volt a Gyurcsány-kormányban, majd a Miniszterelnöki Hivatalt vezette - az MSZP-választmány szombati ülése előtt újságíróknak azt mondta: ha igazak a hírek, és valóban állam elleni bűncselekményekkel gyanúsítanak korábbi tisztviselőket, az a rendszerváltás óta példátlan eset. "Egészen elképesztőnek és furcsának találom ezt a dolgot, teljesen biztos vagyok benne, hogy a független magyar bíróság előtt nem tud megállni az, hogy valakit államellenes bűncselekménnyel akarnak megvádolni. Ez az ötvenes évek tempója" - jelentette ki.

Lamperth Mónika korábbi belügyminiszter úgy nyilatkozott: csak sajtóhírekből értesült arról, ami Szilvásy Györggyel történt, erre pedig nem alapozhat véleményt. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy megítélése szerint politikai döntés születetett-e, úgy válaszolt: "erősen hajazok erre, mert nem ez lenne az első ilyen lépése az ügyészségnek".

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a Facebookon azt írta: "beszéltem Szilvásy családjával. Annyi világos, hogy Gyurit hajnalban őrizetbe vették, és államellenes bűncselekménnyel gyanúsítják. Gondolom kémkedéssel, mint korábbi beosztottját, Galambos Lajost" - írja a bejegyzésben Gyurcsány Ferenc.

Péntek este a Hír Televízió közölte, hogy házkutatást tartanak Szilvásy Györgynél. Információik szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, Galambos Lajos terhelő vallomást tett ellene a katonai ügyészségen, ezzel függ össze a házkutatás. A hvg.hu és a hírszerző.hu hírportálok meg nem erősített információi szerint őrizetbe vették a Gyurcsány-kormányban a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszterként tevékenykedő Szilvásy Györgyöt. A Budapesti Katonai Ügyészség nem kommentálta az értesüléseket.
Galambos Lajost pénteken házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját kémkedéssel gyanúsítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását