2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Alonso begurult

Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Brit Nagydíjat, Silverstone-ban.
2011. július 10. vasárnap 19:12 - HírExtra
Alonso mögött a világbajnoki címvédő és az idei pontversenyben is élen álló német Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második, csapattársa, az ausztrál Mark Webber pedig a harmadik.
A Renault-val korábban kétszeres világbajnok Alonso idei első, pályafutását tekintve pedig a 27. futamgyőzelmét szerezte meg a silverstone-i pályán.

Vettel a rajt után azonnal az élre állt, ám nem sokkal a féltáv után a 28. körben a szerelők kissé elhibázták a kerékcseréjét, így a spanyol autóversenyző került az élre, aki az előnyét végig megőrizte.

A pontversenyt továbbra is tetemes különbséggel (80 pont) vezeti Vettel, mögötte Webber a második, Alonso pedig felzárkózott a harmadik helyre.

Gond nélkül lezajlott a rajt, Vettel megelőzte az élről startoló Webbert, Alonso szintén megpróbált elhúzni az ausztrál mellett, de a vizes pályán nem sikerült az akció. Az első kör végén a brit Jenson Button (McLaren) robogott a negyedik helyen.

Webber és Alonso a 12. körben járt a boxutcában, Vettel a 14.-ben.

A 15. körben Hamilton elsuhant Alonso mellett, és felzárkózott Webber mögé, de kilenccel később a spanyol visszaelőzte a britet. Ekkor még Vettel vezetett, mögötte Webber, Alonso, Hamilton, Button és Massa következett.

Féltávnál változatlanul a vb-címvédő száguldott az első helyen.

A 28. körben Vettel és Alonso együtt érkeztek a boxutcába, a német kerékcseréje nem sikerült tökéletesre, így a spanyol megelőzte, és az élre került. A boxlátogatás után Alonso, Hamilton, Vettel, Webber volt a sorrend az élen.

A 35. körben Alonso egyre jobban elszakadt az üldözőktől, közel kilenc mp-cel vezetett Hamilton és tízzel Vettel előtt, aki ezt követően a harmadik kerékcseréjét is végrehajtotta.

Alonso 12 körrel a leintés előtt cserélt harmadszor kereket, és az első helyre jött vissza. Button gumicseréje viszont nem sikerült, a brit kénytelen volt megállni a boxutca kijáratánál, mert lötyögött a kereke, majd feladta a versenyt.

Tiz körrel a zárás előtt Alonso, Vettel és Lewis Hamilton volt a sorrend az élen. A McLaren brit pilótája azonban egyre jobban lelassult, mert fogyóban volt az üzemanyaga, így hat körrel a zárás előtt Webber megelőzte. Nem sokkal a cél előtt a brazil Felipe Massa is megpróbált a brit elé kerülni, de Hamilton kőkeményen visszaverte a támadást.

A befutó előtti másodpercekben Webber befogta Vettelt, de csapatutasításra - "tartsd a távolságot" - végül a harmadik helyen intették le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását