2024. április 29. - Péter

Ítéletnap? Narancssárga riasztás

A nagy mennyiségű eső és a heves zivatarok miatt narancssárga riasztást adott ki az ország keleti részére szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2011. július 20. szerda 11:31 - HírExtra
Azért lesz jobb is

A nagy mennyiségű eső és a heves zivatarok miatt narancssárga riasztást adott ki az ország keleti részére szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) - olvasható a szervezet honlapján. Pest megye térségében ugyanakkor késő délelőtt citromsárgára, első fokúra mérsékelték a riasztást.

Észak-Magyarországon a heves zivatarokban helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több csapadék, néhol nagy méretű jég is hullhat. Eleinte Heves és Nógrád megyében, majd a déli óráktól főként a régió keleti részén óránkénti 80-90 kilométeres erősségű széllökésekre is számítani lehet.

Szél, jégeső

Az OMSZ előrejelzése szerint délelőtt az Észak-Alföldön, főként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szél erőssége több helyen meghaladhatja az óránkénti 70 kilométerest. Eleinte ott, majd délutántól több helyen kell intenzív zivatarokra számítani. Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a széllökések akár az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják, emellett néhol nagy méretű, 2 centiméteres jég is hullhat.

A Dél-Alföldön, Csongrádban szintén többfelé várhatók 70 kilométeresnél erősebb széllökések. Békés megyében a déli óráktól heves zivatarok alakulhatnak ki, 90 kilométeresnél erősebb szélrohamokkal, intenzív csapadékkal és néhol 2 centiméternél is nagyobb jéggel.
A Közép-Dunántúlon jelenleg citromsárga riasztás van érvényben, itt rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső eshet - olvasható az OMSZ honlapján.

Közép-Magyarországon jelenleg szintén citromsárga a riasztás, a térségben a továbbiakban intenzív zivatar már kisebb valószínűséggel alakul ki.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását