2024. április 29. - Péter

A tűzoltók menekítettek ki két embert Győrben

Két utcát le kellett zárni csütörtökön Győrben, mivel nagy mennyiségű víz gyűlt össze az utakon az éjszaka óta tartó esőzés miatt. A legmélyebben fekvő házból két embert kimenekítettek a tűzoltók - mondta Sallai Péter alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.
2011. augusztus 4. csütörtök 15:06 - HírExtra
A két embert a legmélyebben fekvő emeletes házból hozták ki, amely előtt 40 centiméter magasan állt a víz. A vizet a tűzoltók három szivattyúval eltávolítottak, a ház alsó szintjét áramtalanították. Közben a Pannon-Víz szakemberei egy átereszt javítottak ki, mert a Gyepszél út nagy része víz alá került - közölte az alezredes.

A nagy esőzés Kapuvár térségében is gondokat okozott. A kapuvári kórház kazánházába betört a víz, a tűzoltók szivattyúzták ki. Több helyen beavatkoztak, ahol utcákat öntött el, pincékbe tört be a víz. Kapuváron 70 milliméter eső esett szerda éjjel óta.

Győrszemere-Nagyszentpálon árkok teltek meg vízzel, veszélyeztetve az ingatlanokat. A veszély elhárításában a helyi önkéntes tűzoltók is közreműködtek - mondta Bogdány Balázs főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Győr és Kapuvár térségében a kora délutáni órákig tíz helyszínre vonultak a tűzoltók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását