2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gyurcsány szakít az MSZP-vel?

Többen, így a pártelnök, Mesterházy Attila is élesen bírálta Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform magatartását az MSZP szombati választmányi ülésén.
2011. szeptember 24. szombat 15:03 - HírExtra
A volt miniszterelnök kizárásáról nem döntöttek, elfogadtak viszont egy határozatot, amely kimondja: az MSZP nem vállal közösséget azokkal, akik vétenek a párt etikai normái ellen. A dokumentum a Demokratikus Koalíció feloszlatásának lehetőségét is felveti.

Simon Gábor választmányi elnök az ülés után újságíróknak elmondta: a határozat rögzíti, hogy aki az MSZP többségi döntéseinek megvalósulását akadályozza, vagy a párt működésével, megújulásával kapcsolatos kritikáit nem a belső fórumokon fogalmazza meg, "nem méltó a szocialista párt szolidaritására". Emellett megerősítették, hogy a választmány eljárhat az MSZP alapszabályával és etikai normáival ellentétesen cselekvő platformokkal és tagozatokkal szemben. A határozat így utal az alapszabály azon pontjára, amely lehetővé teszi a platformok megszüntetését.

A dokumentum továbbá leszögezi, hogy az MSZP vagyona és infrastruktúrája "egy és oszthatatlan" - mondta Simon Gábor.

Hiller: nem hullik szét a párt

Hiller István korábbi pártelnök szerint csak idő kérdése, hogy Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform távozzon az MSZP-ből.

Az MSZP szociáldemokrata platformjának vezetője a párt szombati választmányi ülése után újságíróknak azt mondta: úgy gondolja, hogy Gyurcsányék ezt a döntést lélekben már meghozták, és csak idő kérdése, hogy távozásuk jogi értelemben is megtörténjen. Hozzátette, aki szerint ez a szocialista párt darabokra hullását jelentené, "az vagy nem ismeri a helyzetet, vagy hazudik", az MSZP-ben működő hét platform közül ugyanis hat egységesen a pártelnök és az elnökség mögött áll.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását