2024. április 29. - Péter

Pénteken nyit a Mikulásgyár

Idén december 9. és 21. között várja az adományokat a Mikulásgyár a budapesti Felvonulási téren, országszerte 14 plázában és minden postán.
2011. december 6. kedd 16:56 - HírExtra
A segíteni szándékozók december 9-től bármely postán ingyen adhatják fel a Mikulásgyárnak szánt csomagot - hangsúlyozta Szerdahelyi Kinga, a Magyar Posta szóvivője kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Hozzátette: az adományokon jól látható helyen fel kell tüntetni, hogy a Mikulásgyár a címzett.

Az adományok szétosztását az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt csaknem 400 önkéntese végzi országszerte - mondta el Habsburg György, a szervezet elnöke. Hozzátette: egyre több segélykérő levelet kapnak a rászoruló családoktól, ezért főként a "mindennapi túléléshez szükséges" dolgokat, a többi között tartós élelmiszereket, tisztítószereket és a gyerekeknek játékokat szeretnének ajándékozni az összegyűlt adományokból.

Tavaly 15 ezer 500 doboz adomány gyűlt össze, így több mint 160 ezer rászorulónak segíthettek Magyarországon, valamint néhány száz doboz adományt a szomszédos országok magyarlakta településeire is eljuttattak - ismertette Zsolnai Endre főszervező. Éskovács Péter kommunikációs vezető az MTI-nek elmondta: mindig nagy gondot okoz a raktározás, egy olyan helyiség, ahol januártól a Mikulágyár megnyitásáig tárolhatnák a felszereléseket.

Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője kitért arra: a központ nem anyagilag segíti a Mikulásgyár működését, ellenben WC-t biztosítanak, elszállítják a szemetet, a Főkert Nonprofit Zrt. pedig dekorációs növényeket biztosít. Szalai Sándor az ELMŰ Nyrt. képviseletében hangsúlyozta: a cég a Mikulásgyár teljes villamosenergia költségét átvállalja.

A közmédia is csatlakozik a Mikulásgyár programjához: a december 5-én rendezett jótékonysági filmbemutatón részt vevő magyar színészek, művészek, sportolók, közéleti szereplők édességet, tisztálkodási eszközöket, mesekönyveket, babajátékokat, babaruhákat gyűjtöttek össze. Az ajándékokat a jótékonysági akció nagykövete, D. Tóth Kriszta és a DTK Show stábja pénteken, a Mikulásgyár hivatalos megnyitóján elsőként csomagolja be és adja postára a gyerekeknek.

Itt hangzik el a DTK Show karácsonyi dala, amelyet Wolf Kati, Szekeres Adrien, Pély Barna és Roy ad elő. December 12-én, 14-én és 15-én napközben a közmédia műsorvezetői - Czifra Szilvia, Kránitz Balázs, Leirer Tímea, Péczeli Dóra, Buda Márton, Horváth Gergely, Becze Szilvia, Dióssy Klára, Novodomszky Éva, Zelinka Ildikó, Fülöp László, Kolozsi Kilián, Mága Zoltán és Kapócs Zsóka - a Felvonulás téri központi sátorban csatlakoznak a kezdeményezéshez.
A Mikulásgyár a közmédia segítségével idén a Székelyhídon működő Dévai Szent Ferencz Alapítvány árvaházának és a felvidéki Gúta város lakóinak is küld adományokat, a határon túli szállítmány december 16-án indul útjára.

A közmédia mellett egyebek mellett a Viasat Hungária Zrt., a Neo FM és a Fővárosi Gázművek Zrt. is támogatásáról biztosította a Mikulásgyár szervezőit, majd közösen "kőlevest" főztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását