2024. április 26. - Ervin
A német pénzügyminiszter szerint a Bundestag, a német parlament alsóháza megszavazza az új görög mentőcsomagot.
2012. február 21. kedd 10:41 - HírExtra
Elképesztő összeg

Wolfgang Schäuble az euróövezeti pénzügyminiszterek kedden hajnalban véget ért ülését követően a Deutschlandfunk német közszolgálati rádióadónak azt mondta: erősen bízik abban, hogy a berlini konzervatív-liberális kormánykoalícióban sikerül többséget szerezi a 130 milliárd eurós, újabb görög pénzügyi támogatási programhoz.

Hangsúlyozta: a döntés senkinek sem könnyű, de az Athén számára összeállított program érdemes a támogatásra. "Nyugodt szívvel vállaljuk a felelősséget érte" - mondta a német pénzügyminiszter.
A program végrehajtásához valamennyi euróövezeti tagállamban meg kell szerezni a törvényhozás hozzájárulását. A Bundestagban február 27-én tartják a vitát és a szavazást a programról.

A német vállak nem bírják?

A Bundestag eddig az összes hasonló programot megszavazta, Angela Merkel kancellár azonban mindig egyre nehezebben szerezte meg az úgynevezett kancellári többséget, vagyis a kormány javaslatának elfogadáshoz szükséges szavazatmennyiséget a kormányoldalról, mindenekelőtt azért, mert egyre nagyobb a lakossági elégedetlenség az euróövezeti válság kezeléséből Németországra háruló terhek növekedése miatt.

Ugyanakkor a különböző mentőcsomagok és eszközök - mint például az EFSF ideiglenes válságkezelő rendszer - támogatása a német parlamentben egyszer sem volt kétséges, mert az ellenzék nagy része is rendre megszavazta a vonatkozó előterjesztéseket.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását