2024. május 2. - Zsigmond

Megvan a világ legjobb szilvapálinkája

Reneszánszát éli a pálinkafogyasztás Magyarországon. A korábban csak „szegények kávéjaként” ismert nedű ismét a vendéglátóegységek és a mindennapok népszerű italává vált, sőt egyre rangosabb versenyeken méretteti meg magát – sikerrel.
2012. március 29. csütörtök 12:51 - HírExtra
Márciusban megválasztották az év legjobb pálinkáit és az év legjobb pálinkafőzdéjét is, mely díjat az Árpád Pálinka gyártója, a békéscsabai Kisrét Manufaktúra érdemelte ki 2012-ben. Mivel a Prémium Lepotica Szilva pálinkánál a két legrangosabb nemzetközi versenyen sem akadt jobb, méltán nevezhetjük a világ legjobb szilvapálinkájának!

A méltán híres és kiváló minőségű magyar borok után a magyar pálinkák is nemzetközi sikerek felé törnek, egyre több ugyanis a hazai és nemzetközi szintű megmérettetés, ahol a párlataink jobbnál jobb eredményt érnek el.

Legutóbb március végén díjazta a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács a legjobb minőségű kereskedelmi pálinkákat és a legjobb pálinkafőzdéket a HunDeszt pálinkaversenyen. A hetedik alkalommal megrendezett versenyen a bírálatot képzett szakértők végezték vakkóstolással, így az eredmény a fogyasztók megbízható kalauzaként szolgál.

A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől. A párlatok megmérettetésén ugyanis csak azok a termékek vehettek részt, amelyekből legalább ötven hektoliternyi van kereskedelmi forgalomban és legalább öt vendéglátóipari egységben vagy üzletben kaphatók. Az Év Pálinkafőzdéje a békéscsabai Kisrét Manufaktúra Kft., azaz az Árpád Pálinka gyártója lett, aki hat arany-, kilenc ezüst-, nyolc bronzéremmel és három Champion-díjjal nyerte meg a versenyt.

Aki tud, az tud

Az elismerésben részesített gasztronómiai „műalkotások” Nagy Árpád szakértelmét dícsérik, aki ezzel a verseny történetének legfiatalabb díjnyertes pálinkafőző mestere lett. A cég büszkélkedhet az Év legjobb Málna Pálinkájával, az Év Legjobb Szilva Pálinkájával és az Év legjobb Vilmoskörte Pálinkájával is.

A Kisrét Manufaktúra története kiváló példa arra, hogy hogyan lesz egy eddig kevéssé ismert, fiatal termékből országosan, sőt nemzetközileg is elismert brand, hiszen az Árpád Pálinka Prémium Lepotica Szilva pálinkája elhozta a 2012-es, ausztriai Destillata nemzetközi párlatverseny Év Páralata díját, valamint dupla aranyérmes lett a klagenfurti World-Spirits Award 2012 versenyén is.

Érdemes odafigyelni tehát a reneszánszát élő hungaricumra, a minőségi pálinkára, amely a pirospaprika, a szalámi és a borok mellett méltán öregbíti hazánk hírnevét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását