2024. április 27. - Zita

A gyermekét lelővő férfi

Mesterséges kómában van, ezért egyelőre nem tudják előzetes letartóztatásba helyezni azt a férfit, aki a gyanú szerint hétfő hajnalban abonyi otthonukban lelőtte kislányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.
2012. augusztus 29. szerda 13:36 - HírExtra
Kállai Gábor elmondta, hogy az érvényes szabályok szerint a bűncselekmény elkövetését követő három napon belül, vagyis legkésőbb csütörtök hajnalig kellene előzetes letartóztatásba helyezni a gyanúsítottat, a döntést szerdára tervezték, de a férfi olyan állapotban van, hogy nem lehet vele kommunikálni.

A Budakörnyéki Bíróság nyomozási bírója, valamint a megyei főügyészség egyik ügyésze szerdán ment volna ki abba a fővárosi kórházba, ahol a gyilkosság miatt őrizetbe vett férfi fekszik, hogy meghallgassák, s döntsenek előzetes letartóztatásáról – magyarázta a szóvivő - , de a férfi állapota miatt a látogatást elhalasztották.

Kállai Gábor közlése szerint a lányát hétfő hajnalban lelövő, majd fegyverét önmaga ellen fordító apát megoperálták, jelenleg mesterséges kómában van, vagyis nem lehet vele beszélni. Noha a férfi őrizetbe vételének háromnapos időtartama csütörtök hajnalban lejár, előzetes letartóztatását csak akkor kísérelheti meg a Budakörnyéki Bíróság, ha állapota ezt lehetővé teszi – fűzte hozzá a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A rendőrség kedden vette őrizetbe a 43 éves férfit, akit tízéves gyermeke megölésével gyanúsítanak. Az apa hétfő hajnalban lelőtte gyermekét, majd magával is végezni akart, súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette.

A gyilkossággal gyanúsított férfit kedden ki tudták hallgatni, vallomásának részletei azonban nem publikusak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását