2024. április 28. - Valéria

Megújult a börtön

Korszerűsítették a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön évszázados épületének energetikai rendszerét, a zömmel uniós forrásból megvalósult fejlesztésre az intézmény több mint 422 millió forint támogatást nyert el.
2012. december 7. péntek 17:30 - HírExtra
Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára pénteken az épületenergiai fejlesztési projekt átadása után az MTI-nek azt mondta: a tárca számos intézményének a fenntartása jelentős pénzébe kerül az adófizetőknek, ezért is lényeges, hogy az energiaköltségeket (is) csökkentsék.

A zempléni város központjában, helyi védettséget élvező környezetben található az 1905-ben épült Királyi Törvényház, amelynek épületében ma a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön működik.

Az uniós forrásból kicserélték az épület nyílászáróit, hőszigetelték a falakat, kiépítettek egy napelemes villamosenergia-rásegítő és egy napkollektoros melegvíz-előállító rendszert, valamint kicserélték a kazánház, a konyha és a mosoda gépeit.

Az üzemeltetési költségek várhatóan évi 20-25 millió forinttal csökkennek, a környezetbarát technológiák alkalmazásának köszönhetően pedig évente csaknem háromszáz tonnával csökkenhet a káros szén-dioxid-kibocsátás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását